Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η εξέλιξη του καιρού τις ημέρες του Πάσχα στη χώρα μας δεν θα είναι τόσο ζεστή όσο αρχικά φαινόταν. Μέχρι την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε κανονικές έως ελαφρώς υψηλότερες από τα κανονικά θερμοκρασίες ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και πιο άστατο καιρό. Πιο αναλυτικά:

 

Μεγάλη Παρασκευή 29/4

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, πιο πολλές στα δυτικά και βόρεια όπου δεν αποκλείονται τοπικές βροχές, οπότε εκεί θα έχουμε το κλάμα της Παναγίας κατά την περιφορά του επιταφίου. Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, μέγιστες κοντά στους 25oC.

 

Μεγάλο Σάββατο 30/4

Λίγες παροδικές νεφώσεις παντού, μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Η Ανάσταση θα γίνει χωρίς προβλήματα.

 

Πάσχα 1/5

Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα αυξηθούν και βαθμιαία θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με τις δύο προηγούμενες ημέρες, από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα πέσει. Το σούβλισμα του οβελία μέχρι το μεσημέρι θα γίνει παντού χωρίς πρόβλημα.

 

Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα 2 και 3/5

Γενίκευση της αστάθειας σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα ηπειρωτικά. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Καλό Πάσχα σε όλους!