Το δίπολο του μελτεμιού από το Αιγαίο και της θαλάσσιας αύρας του Σαρωνικού είναι το κυρίαρχο στην περιοχή μας τα καλοκαίρια. Η τύχη τα έφερε να έχουν αντίθετες διευθύνσεις, το μεν πρώτο βόρεια-βορειοανατολική, το μεν δεύτερο νότια-νοτιοδυτική. Υπάρχουν περιπτώσεις που το μελτέμι είναι έντονο και επικρατεί πλήρως, άλλες περιπτώσεις που δεν υπάρχει ιδιαίτερο μελτέμι και η θαλάσσια αύρα δροσίζει τα μεσημέρια μας, σε αντίθεση με το μελτέμι που σε εμάς έρχεται σχετικά ζεστό αφού διανύει μεγάλη απόσταση πάνω από ξηρά και δη πάνω από τα τσιμέντα της Αθήνας. Υπάρχουν και περιπτώσεις όμως, όπως χθες και σήμερα, που τα πράγματα είναι οριακά, το μελτέμι ασθενές μέχρι μέτριο και η αύρα παλεύει να επικρατήσει το μεσημέρι-απόγευμα, που φτάνει το μέγιστο της έντασής της. Αυτό οδηγεί στο να στριφογυρίζει ο ανεμοδείκτης και κάποιες φορές σε εντυπωσιακές εναλλαγές της θερμοκρασίας που μπορεί π.χ. να πέσει ξαφνικά μέσα στο μεσημέρι 3-4 βαθμούς με την επικράτηση της θαλάσσιας αύρας. Πάντως το Σ/Κ το μελτέμι θα πέσει τελείως και θα κυριαρχήσει η θαλάσσια αύρα, η θερμοκρασία θα μείνει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα ευνοηθεί βέβαια και η αστάθεια, κυρίως στα βόρεια του νομού μας, για εμάς εδώ οι πιθανότητες να επηρεαστούμε είναι μικρές αλλά υπαρκτές. Όσο αναφορά την υπόλοιπη χώρα, ανάλογο θα είναι το σκηνικό, με την αστάθεια να φουντώνει στα ηπειρωτικά, ασθενείς ανέμους και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Επιμένει το ενδεχόμενο για περισσότερη ζέστη προς τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Σάββατο 14/6/2014

Λίγες νεφώσεις, παροδικά πιο πολλές το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι (θαλάσσια αύρα). Η ελάχιστη θερμοκρασία στους 22-23 και η μέγιστη γύρω στους 28.

Κυριακή 15/6/2014

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα για βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι (θαλάσσια αύρα). Η ελάχιστη θερμοκρασία στους 22-23 και η μέγιστη γύρω στους 27.