Από σήμερα, πέρα από τις τοπικές προγνώσεις για τα νότια προάστια, θα γράφω και λίγα λόγια για την γενικότερη τάση του καιρού στη χώρα μας. Η Τετάρτη 28/5 λοιπόν θα κυλήσει με ζέστη στη χώρα μας, ιδίως στην ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, όπου για μία ακόμα μέρα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33-34 βαθμούς. Από την Πέμπτη όμως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα έχουμε μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 περίπου βαθμούς και την είσοδό μας σε μία περίοδο αστάθειας με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα ηπειρωτικά θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Τετάρτη 28/5/2014

Λίγες παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι, το μεσημέρι-απόγευμα θα έχουν λίγο πιο νότια διεύθυνση. Η θερμοκρασία από 22 μέχρι 29 και για λίγο ίσως έχουμε το πρώτο 30άρι για το 2014 στην περιοχή μας.

Πέμπτη 29/5/2014

Μεταβολή του καιρού δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, ιδίως μετά το μεσημέρι, το απόγευμα-βράδυ υπάρχει πιθανότητα βροχής ή και καταιγίδας. Λόγω του αυξημένουν ενδιαφέροντος θα υπάρξει νεότερη αναλυτικότερη ενημέρωση για αυτή την εξέλιξη.